Nota: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Ulei de Cocos Bio Presat La Rece 200ml

26 RON 29 RON

Ulei de cocos extravirgin, presat la rece si certificat bio. Un gust si o aroma deosebite! Marca Biona. Uleiul de cocos este obţinut din miezul nucilor de cocos şi este solid la temperatura camerei, având aspect de unt. Prin încălzire uşoară acesta se lichifiază şi se transformă în ulei perfect transparent. Ulei de cocos adevărat, presat la rece şi netratat în nici un fel va fi întotdeauna solid la temperatura camerei. De aceea, uleiul de cocos lichid care se vinde în unele magazine nu este ok. Valoarea nutritivă şi terapeutică Ulei de cocos este 90% grăsimi saturate BUNE. Conţine acizi graşi cu lanţ mediu, printre care acid lauric, acrilic şi capric. Aceşti acizi graşi sunt foarte importanţi penru cei cu sindromul de malabsorbţie, intoleranţă la diverse alimente (lactoză), sindromul colonului iritabil. Mamele care consuma ulei de cocos vor avea lapte mai bogat in acizi grasi cu lanţ mediu ceea ce va face copii mai sănătoşi. Aceste grăsimi cu lanţ mediu sunt mai uşor asimilabile de către organismul uman decât cele cu lanţ lung şi nu suprasolicită bila şi pancreasul. Este perfect pentru cei cu dischinezie biliară, pancreatită etc. Reduce grăsimi rele din sânge (LDL) Contribuie la profilaxia tensiunii arteriale şi a multor boli ale inimii Nu are proprietatea de a se depune ca grăsime de rezervă şi chiar poate contribui la slăbit. Folosit intern şi extern ajută la regenerarea părului şi în caz de mătreaţă, îmbunătăţeşte aspectul pielii, are efect antiacneic Există presupuneri că are proprietăţi imunomodulatoare favorizând rezistenţa organismului la viruşi, bacterii, fungi şi paraziţi. Aceste date au nevoie de cercetari. Utilizare Poate fi folosit pentru gătit la rece, mai ales pentru dulciuri vegetariene, de exemplu tot felul de bombonele sănătoase din nuci, seminţe, fructe uscate, fulgi de cocos, trufe, ciocolată de casă etc. Este foarte util şi pentru că e foarte gustos, şi pentru că ajută la păstrarea formei dulciurilor datorită solidificării la temperatura camerei. Poate fi folosit ca atare, uns pe pâine, biscuiţi de casă, adăgat la mâncarea preparată fără ulei pentru un plus de consistenţa şi nutrienţi (de exemplu la supă, terci de cereale, legume înăbuşite). Potrivit pentru gătit.Nu are punct de ardere foarte inalt (undeva la 180 grade C), însă e destul de ok pt.un ulei nerafinat (in comparatie cu ulei nerafinat şi presat la rece de floarea-soarelui de exemplu). În scopuri cosmetice are o multitudine de utilizări: balsam pentru păr, mască pentru păr, masajul scalpului, masajul corpului, balsam de buze, de corp, ingredient în creme şi alte cosmetice, pastă de dinţi homemade, clătirea cavităţii bucale pentru detoxifiere (oil pulling), cicatrizant şi regenerant al pielii etc. În Ayurveda În Ayurveda uleiul de cocos este foarte preţuit, fiind folosit în mâncare, dar mai ales pentru ingrijirea corpului. Cocos are un efect echilibrant asupra lui Pitta Dosha datorită energiei sale reci. De aceea, este folosit pentru masajul/abhyanga pentru tipologia Pitta, pentru masajul scalpului si mastile pentru căderea părului, iarăşi specifice pentru Pitta, pentru protecţie împotriva soarelui sau arsuri solare şi orice alte stări sau afecţiuni legate de exces de ,,foc''. Pentru că este ,,rece'', uleiul de cocos este mai puţin recomandat persoanelor Vata şi Kapha, însă combinat şi cu alte grăsimi mai potrivite pentru aceste tipologii este ok în cantităţi moderate. 200G